Až do neděle sleva 20 % na všechny letadélka FLY-POP při zadání kódu: denletectvi.

BAREVNÁ ZAHRÁDKA V KVĚTINÁČI

blog_zrzky

Jaro je období, které přímo vybízí ke tvoření s dětmi. Všude toho tolik kvete, raší, příroda se probouzí k životu. Všechna ta krása jde využít k dekorování interiéru. A tak si byt zdobíme živými kytkami všeho druhu. Klárku koloběh přírody trošku deprimoval a nedávno si posteskla, že je škoda, že kytky ve váze tak rychle vadnou. Protože jsme jaro chtěli doma přivítat už někdy začátkem března, museli jsme si vytvořit i něco trvanlivějšího, aby to vydrželo aspoň do konce dubna - proto jsme s Klárkou vyrobily veselou zahrádku v květináči, která s námi může zůstat tak dlouho, jak bude chtít.

SEZNAM VĚCÍ, KTERÉ BUDETE NA SVOU MALOU ZAHRÁDKU POTŘEBOVAT:

  • Pěnový papír (my máme tuto různobarevnou sadu formátu A3)
  • Výtvarný řezák (pracuje se s ním líp než s nůžkami, ale i ty vám budou bohatě stačit)
  • Dřevěné lékařské špachtle (při použití tavné pistole by fungovala i klasická špejle)
  • Vykrajovátka ve tvaru kytek, příp. můžete použít svoji fantazii nebo moji šablonu
  • Lepidlo, příp. tavná pistole
  • Květináč
  • Fazole (skvělá a "čistá" výplň do květináče, ale můžete použít i písek nebo hlínu)

Začněte s vyřezáváním tvarů. Pěnový papír jsem objevila teprve nedávno a toto bylo naše první rande. Musím říct, že se mi s pěnou pracovalo líp, než třeba s barevným papírem. Právě malé děti to ocení nejvíc, protože oproti klasickému papíru se nekrčí, je pevný a nerozmáčí se. A pracuje se s ním stejně jednoduše jako s obyčejným papírem. Já jsem k výrobě tvarů použila vykrajovátka na perníčky. Našla jsem doma tři, které vypadaly jako kytky. Pak mě napadlo, že ne každý má doma vykrajovátka ve tvaru kytiček, proto jsem připravila tuto jednoduchou šablonu - stačí si PDF vytisknout na A4, vystřihnout, co se vám líbí, a obkreslit na pěnový papír. Anebo nechte pracovat fantazii a své ruce, to taky bude fungovat.

K práci s pěnovým papírem stačí nůžky. Já mám doma řezák, který je pro mě pohodlný a práce s ním mi přijde preciznější. Proto jsem ho použila i k vyřezávání tvarů. S pěnou mu to šlo jako po másle. Vyřezaly jsme s Klárou květy, puntíky doprostřed, listy (ty jsem dělala vyloženě od oka).

Protože se Klárka bojí tavící pistole, zkusili jsme normální lepidlo (Herkules). Nelekejte se, ze začátku vám bude připadat, že to tak trochu klouže a nedrží, ale lepidlo jen potřebuje trochu času k zaschnutí. Po pár minutách všechno drží výborně.

Připravte si záhonek. Do květináče nasypte fazole. Fazolky jsou skvělou výplní pro tyto typy aktivit - pokud se nevysypou, jedná se o takřka čistou práci. Špachtle a špejle v nich perfektně sedí. Tohle byla Klářina nejoblíbenější aktivita - zapíchat všechny kytičky do "hlíny". Aranžovala to několikrát.

S výsledkem jsme obě spokojené, květináč s barevnými kytkami vystřídal vázu s kočičkami a převzal tak hlavní pozici na vystavovací komodě v obýváku. Při dětském tvoření nejde o preciznost - máme tam zoubky, středy nejsou moc kulaté, lístky jsou mírně řečeno nepravidelné. Ale vůbec nám to nevadí.

Zpět do obchodu
banner_výrobce_úzký

JSME ČESKÝ VÝROBCE

Pěnový materiál vyrábíme a zpracováváme už přes 20 let.

Naše výrobky si sami navrhujeme, tak aby měnily dětské pokoje v království. Máme rádi minimalistický design.
Produkty navrhujeme s ohledem na udržitelnost.

Vyrábíme sériově i na zakázku.

Nejnovější hodnocení produktu