Blog ZRZKY- Příprava výbavičky pro miminko

I když jsem někde uvnitř tušila, že budeme mít tři děti, s každým příchodem dalšího dítěte do naší domácnosti jsem si říkala, že už stačí. A tak jsem v návalu snah o očistu domácnosti prodala/darovala většinu věcí, co jsem po dětech měla. Díkybohu jsem nechala ty zásadní položky z klasického newborn seznamu, jako jsou kočárek, autosedačka, vanička, postýlka, látkové pleny, nebo nejlepší fusak na světě od Lodgera. Ve velikosti 56 jsem doma nenašla lautr nic, takže o základní sadu se částečně postarala babička a částečně HM. Protože nevíme, jestli to bude chlapeček nebo holčička, potřebuju neutrální barvy (které mám stejně nejradši). V HM je teď naprosto dokonalá kolekce, která kombinuje hořčicovou a šedou barvu. Moje třetí miminko.
 
 
Nemyslete si, spoustu věcí jsem omezila, u dalších věcí vím, že si vystačím s tím, co mám doma. Už vím, že nemusím mít všechno v plném počtu. Malé radosti vyjmenované níže rozhodně nejsou ničím, bez čeho by miminko nepřežilo. Nejsou to nezbytnosti. Jsou to věci, co mohou ulehčit život vám, nebo zpříjemnit začátky na tomto světě malému človíčkovi. A soustředím se hodně na štítek "czechmade".
 
Šátek na nošení miminka
Popravdě si nedovedu představit fungovat se dvěma malými dětmi a miminkem bez možnosti uvolnit si ruce. Klárka byla 100% kočárkové dítě, Jakub z velké části nošené dítě. Těžko říct, jestli se to nějak podepsalo na jejich náturách, ale kdyby jo, musím říct, že to všechno dává smysl. Jakuba jsem si poprvé do šátku navázala v měsíci, byla to velká premiéra a velká nervozita. A taky velká nádhera. Nenosila jsem ho rozhodně celý den, ze začátku spíš po večerech na uklidnění. Když se po dvaceti minutách vzbudil na hřišti v kočárku a řval, vytahovala jsem šátek a v největších plískanicích tahala ty dlouhé cípy po zemi a Jakoubka vinula k sobě. Když jsem přemýšlela nad šátkem teď, nemusela jsem dlouho tápat a vybrala jsem českou značku Loktu She. Líbí se mi původ šátku, filozofie firmy, vzory a tak nějak všechno. Shodou okolností jsou z Liberce, kde jsme letos trávili dovolenou. Tak jsem si mohla vybrat šátek osobně, osahat, nechat si poradit přímo od zdroje. Nakonec jsem vybrala šátek ze 100% bavlny, univerzální, měkký, ve velikosti 5. I když jsem původně zamýšlela něco konzervativního a šedého, doma se na mě směje červeno-oranžový šátek Cranberry. Rozjasním si tak poněkud náročnou zimu. Loktu She nejsou ale jen šátky, ale také naprosto dokonalé nosící oblečení. Uvidím, jak nám nošení půjde, a do jaké velikosti se po porodu smrsknu, ale mám v plánu něco si pořídit. U Jakuba mi to chybělo. Mají nádherné nosící svetry, mikiny i bundy.
 
 
Pěnový koberec

Původně jsem chtěla pořídit takovou tu textilní hrací podložku s hrazdičkou. Nakonec jsem to přehodnotila. Vybrala jsem něco univerzálnějšího, stylovějšího, dlouhodobějšího. Pěnové puzzle znáte asi každý a většina z vás má něco podobného doma. Taky máme po dětech, ale dosluhují spíš na balkónu, kde si děti od jara do podzimu hrávají. Většina těchto pěnových podložek je z Číny a ohledně zdravotní nezávadnosti se vedly mnohé spory. Takže jinak. Pěnová podložka české výroby z českého materiálu Vylen, který je certifikován a neustále testován. V moc povedeném decentním designu, který se hodí snad do každého interiéru, aniž by rušil. 1 cm tlustý pěnový koberec s tlapkami v šedo bílé barvě si dovedu v pokojíčku představit dlouho, na rozdíl třeba od Krtečka. Myslím, že si ho necháme i po tom, co miminko vyroste, namísto kusového koberce. Je docela velký, na druhou stranu skladný a lehce udržovatelný v čistotě. Navíc si můžete koberec nadstavovat do vysněné velikosti nákupem jednotlivých puzzlíků. Kdybych pořizovala teď, vybrala bych si asi jednu z novinek ve tvaru zvířátek, třeba bílého medvěda.
 
 
 
Dřevěná hrazdička

No a na tuto podlahu se bude skvěle hodit dřevěná hrazdička Leka se třemi závěsnými hračkami. Je jednoduchá, levná a určitě se na ni dají při troše šikovnosti připevnit i jiné hračky podle aktuálního zájmu miminka. Ze začátku určitě využiju zase černobílé textilní dekorace od Sew4Home.
 
 
Kolotoč nad postýlku

Ten starý děti rozbily. Ale tohle je věc, která podle mě do základní výbavy patří. Klárka i Kubík melodii milovali a vyloženě je bavilo točící hračky pozorovat. Sice je to vůbec neuspávalo, ale zabavilo. Chtěla jsem něco neutrálního a ve střízlivých barvách, tak jsem na eshopu Proděti zvolila tento hrací kolotoč Candide s medvídkem, mráčky a srdíčky laděný do béžových barev. Krásné kolotoče vyrábí třeba Mamas&Papas nebo Tiamo Little Dutch.
 
 
Lehátko Babybjorn

Jestli se mi něco opravdu osvědčilo, tak to bylo lehátko a houpátko v jednom švédské značky Babybjorn. Pro Kubíka mi ho totiž půjčila švagrová. Ze začátku jsem moc nechápala, co na něm je, když jsem si četla všechny ty recenze. Jenže! Ono za to fakt stojí. Je ergonomické a založené na přirozeném houpání dítěte, žádné baterky, žádná matčina vynaložená energie. Má tři polohy, je skladné a dobře přenosné. Vozili jsme ho s sebou všude. Kubík si ho oblíbil hned v začátcích, dobře v něm usínal, já ho měla na očích, kdy jsem potřebovala, on mě měl na očích třeba když jsem se sprchovala. Může se používat už od narození a cca do dvou let. Když už byl větší, houpávala ho i Klárka a z té doby máme několik legendárních videí, jak spolu blbnou. Když jsem teda uvažovala nad výbavou pro třetí, tohle byla jasná volba. Vybrala jsem tmavě šedou variantu lehátka Bliss Cotton. I s dřevěnou hračkou.
 
 
Zpět do obchodu
banner_výrobce_úzký

JSME ČESKÝ VÝROBCE

Pěnový materiál vyrábíme a zpracováváme už přes 20 let.

Naše výrobky si sami navrhujeme, tak aby měnily dětské pokoje v království. Máme rádi minimalistický design.
Produkty navrhujeme s ohledem na udržitelnost.

Vyrábíme sériově i na zakázku.

Nejnovější hodnocení produktu