DIY / Montessori aktivity doma - přiřazování tvarů

blog zrzky_razítkování-01_1

Když jsme byli s Jakubem naposledy v Montessori, cíleně si vybíral veškeré přiřazovací aktivity. A to jsem si myslela, že už je to za ním. Celou hodinu seděl zadumaně a soustředěně u stolečku, kam si pečlivě nosil všechny ty tácky s barvami, minerály, zvířata a tvary. Tvary ho zaujaly natolik, že jsem si řekla, že se hecnu a zase zkusím něco doma připravit. Inspirovala jsem se přímo v Montessori a využila jsem pěnový papír a naši novou magnetickou folii, kterou jsem dětem nedávno nalepila do nového pokojíčku do herní zóny.

DIY_pena_tvary_tit

SEZNAM VŠEHO, CO BUDETE NA TVAROVÉ MAGNETY POTŘEBOVAT:

A teď k samotnému tvoření přiřazovací aktivity pro Jakuba. Začala jsem tvary. Na podobném principu by mohly krásně fungovat i barvy, nebo i čísla a písmena...

K postupu toho není tolik co říct. Na pěnový papír obkreslete různé tvary - podle věku dítěte rozmyslete složitost. Já šla zatím tou jednoduchou cestou. Našla jsem doma různé kostky a vykrajovátka na perníky a plastelínu.

Tenkým fixem jsem si všechno obkreslila a tvary z papíru vyřízla nožíkem. Zastávám názor, že to co je s láskou doma vyrobené, nemusí být extra precizní :) Všechny tyto vyřezané tvary jsem si zároveň křídovým fixem obkreslila na magnetickou tabuli (křídový fix je super věc, tahy jsou preciznější a jen tak jednoduše se nesmyje). Pěnové tvary jsem podlepila malými čtverečky magnetické samolepky a bylo hotovo. Úplně celá příprava mi zabrala tak hodinu.

Jako první vyzkoušela Klára, když Jakub spal, a líbilo se jí to. Za půl minuty sice měla splněno a prý to raději nechá Kubíkovi, na ni je to moc primitivní :)

Zpět do obchodu
banner_výrobce_úzký

JSME ČESKÝ VÝROBCE

Pěnový materiál vyrábíme a zpracováváme už přes 20 let.

Naše výrobky si sami navrhujeme, tak aby měnily dětské pokoje v království. Máme rádi minimalistický design.
Produkty navrhujeme s ohledem na udržitelnost.

Vyrábíme sériově i na zakázku.

Nejnovější hodnocení produktu