Rozhovor s floristkou Klárou Ambrožovou

Klára Ambrožová copyKe květinám a floristické práci se floristka Klára Ambrožová dostala přibližně před deseti lety při studiu na Střední škole zahradnické a technické v Litomyšli. Dodnes vděčí svým rodičům za to, že jí školu doporučili, protože po matematice a fyzice, která ji na základce moc nebavila, se v květinách a tvoření s květinami našla, na škole se vybičovala a stala se vyloženě premiantkou třídy a dodnes je floristika její láskou a vášní.

Dnes vlastní spolu se svým přítelem firmu Luční květiny (původní název Květiny z Luční) v Novém Městě na Moravě.

Správný florista musí mít podle Kláry velkou představivost, být kreativní a stále si hledat nějakou inspiraci – sledovat trendy v nových materiálech a hlavně vyhovět přání svého zákazníka za každých okolností – nikdy nesmíte použít slova jako „to nejde“. Dle slov Kláry do tvoření musíte jít po hlavě a najít řešení, které zákazníkovi sedne.

Spojení jemné a nápadité práce Kláry Ambrožové a Pěnových hraček ze Žďáru nad Sázavou se pak nabízí samo: Pěnové hračky inspirují Kláru ke tvoření a Klára svou prací dokazuje, že s nejrůznějšími pěnovými tvary – srdíčky nebo třeba hvězdičkami, dokáže okrášlit nejeden svatební stůl a dotvořit nejen okouzlující svatební kytice.

Zpět do obchodu
banner_výrobce_úzký

JSME ČESKÝ VÝROBCE

Pěnový materiál vyrábíme a zpracováváme už přes 20 let.

Naše výrobky si sami navrhujeme, tak aby měnily dětské pokoje v království. Máme rádi minimalistický design.
Produkty navrhujeme s ohledem na udržitelnost.

Vyrábíme sériově i na zakázku.

Nejnovější hodnocení produktu