DIY Balící papír- projekt krabice od bot

DIY_pena_balicipapir-01

Vždycky před Vánocemi mám takové nutkání udělat něco hezkého pro někoho, kdo to potřebuje. Asi není dobré, nechávat si dobro jen na svátky, ale myslím, že nejsem jediná, koho toto období naplňuje touhou být lepším člověkem. Letos jsme poprvé nachystali Krabici od bot. Znáte? Je to velice jednoduché - naplníte krabici nějakými dárky, napíšete věnování, zabalíte, označíte, komu byste chtěli na Vánoce udělat radost (kluk/holka a věk) a odevzdáte. Tato krabice rozzáří oči nějakému prckovi, který možná tolik štěstí nemá.
 
DIY_pena_balicipapir_tit
 
Přiznávám, že jsem do toho děti moc nezapojila, protože mi všechno chtěli cenzurovat, rozuměj zabavovat. Do krabice jsem sice nakoupila nějaké věci nové (pastelky, kreativní potřeby, omalovánky, pexeso, domino...), ale zabalila jsem i nějakých pár věcí, které máme doma a děti si s nimi už nehrají. Nebo knížky, které se u nás už nečtou. Stále jsou ale ve výborném stavu a nevidím důvod, proč by ještě někomu nemohly posloužit. Přidat můžete i nějaké oblečení. Žijeme v blahobytu, prakticky nám nic neschází. Je proto těžké uvěřit, že nějaké děti mohou na Vánoce strádat. Jak velkou radost jim pod stromečkem udělá to moje leporelo, dřevěné autíčko nebo panenka, se nikdy nedozvím. Doufám ale, že tak aspoň neztratí víru v lepší svět. Který je snad jednou taky čeká.
 
Při této příležitosti jsem si vyzkoušela novou techniku zdobení balícího papíru. Na to, že jsem dělala něco podobného poprvé, jsem spokojená, odhalila jsem různé zapeklitosti a příště to už bude dokonalé.
 
Mám ráda obyčejný hnědý balící papír, takový ten oldschool, ve kterém se posílaly balíky, dokud se nevymyslely plastové obálky. Tento papír navíc skýtá neskutečný prostor pro vaši kreativitu. Děti na něj můžou něco nakreslit, nalepit, ideální je také na razítkování. Do výroby takového tiskacího válečku jsem se pustila i já. Práce tak na hodinku (příprava a samotné razítkování dvou velkých dárků).
 
 
SEZNAM VĚCÍ, KTERÉ BUDETE NA VÁLEČKOVÁNÍ POTŘEBOVAT
  • Čistící váleček na textil (takový ten lepící, co odstraňuje chloupky z oblečení)
  • Pěnový papír libovolné barvy, pro lepší přilnavost doporučuju ty tenčí
  • Provázek (já ho nakonec nepoužila, neměla jsem doma vhodný)
  • Špejle
  • Nůžky
  • Barva v libovolné barvě a štětec (nebo dostatečně velký razítkovací polštářek)
  • Balící papír, nebo cokoliv jiného, co chcete potisknout
 
DIY_pena_balicipapir_1
KROK 1
 
Z pěnového papíru si připravte požadované tvary. V mém případě to byly jednoduché stromečky, které jsem od oka z papíru vystříhala. Bez pravítka, bez šablony, halabala. Výšku přizpůsobte válečku. Ostrou špejlí nebo třeba hrotem vidličky do stromku udělejte dolíky. Přidejte i malé výřezy po stranách. Můžete si připravit i kousek provázku k celkovému doladění.
 
DIY_pena_balicipapir_2
 
KROK 2
 
Na lepící plochu válečku nalepte stromečky, jeden výš, druhý níž, jak vás napadne. Mně se jich tam vlezlo pět. Můžete nalepit i provázek, nad stromy nebo mezi ně (při tisku bude vypadat jako horizont nebo pěšinka v lese). Já měla doma špatný provázek, který se mi třepil a moc nedržel, tak jsem ho po prvním kole sloupla.
 
DIY_pena_balicipapir_3
 
KROK 3
 
Štětcem naneste na stromky barvu, případně přejeďte tam a zpátky po razítkovací podušce.
 
DIY_pena_balicipapir_4
 
KROK 4
 
Válečkujte papír, přáníčka, obálku, cokoliv chcete. Nechejte zaschnout. Kochejte se. A chlubte se.
 
DIY_pena_balicipapir_5
 
Zpět do obchodu
banner_výrobce_úzký

JSME ČESKÝ VÝROBCE

Pěnový materiál vyrábíme a zpracováváme už přes 20 let.

Naše výrobky si sami navrhujeme, tak aby měnily dětské pokoje v království. Máme rádi minimalistický design.
Produkty navrhujeme s ohledem na udržitelnost.

Vyrábíme sériově i na zakázku.

Nejnovější hodnocení produktu